Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Ecomobility 2008-2009


Με σκοπό την ενίσχυση και τη διεύρυνση της οικολογικής συνείδησης των εφήβων αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας τίθεται σε εφαρμογή, για έκτη συνεχή χρονιά, η εκστρατεία «Ecomobility, Οικολογική μετακίνηση». Στόχος είναι να αναδειχθούν και να μεταδοθούν επικοινωνιακά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τη χρήση των Μέσων
Μετακίνησης στις πόλεις, όπως για παράδειγμα, η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή θα είναι ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίων όλης της χώρας, οι οποίες θα κληθούν να αναλύσουν τα προβλήματα και κατόπιν να συντάξουν και να καταθέσουν σχετικές εργασίες. Η νικήτρια ομάδα θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι μαζί με τον καθηγητή τους στις Βρυξέλλες, από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος. Στην εν λόγω επιτροπή συμμετέχει και ο Έλληνας Επίτροπος για περιβαλλοντικά θέματα Σταύρος Δήμας. Οι εργασίες των μαθητών θα παρουσιαστούν σε ειδικές εκδηλώσεις, από τους εκάστοτε Δήμους.

Το πρόγραμμα τελείται υπό την αιγίδα και την συνδρομή ενός διυπουργικού οργάνου το οποίο αποτελείται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Συμμετέχουν επίσης με εθελοντική πρωτοβουλία αρκετά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Επιστημονικές Οργανώσεις.

Την διοργάνωση έχει αναλάβει το ECOCITY και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθούν την εξέλιξη του προγράμματος, αλλά και καθηγητές να δηλώσουν τις ομάδες τους, μπορούν να δουν τα απαραίτητα στοιχεία στον δικτυακό τόπο http://www.ecomobility.gr/.

Πηγη: 4Τροχοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: